جستجو
شنبه - ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۴:۴۰ حزب تمدن > اخبار > سايت دفتر مقام معظم رهبري: رويه ثابت، هماهنگي با رهبري در انتخاب وزيران دفاع، امور خارجه و اطلاعات بوده است
 
امكانات سايت

پيوندها

اخبار حزب
عزيز بود ولي همچنان غريبان رفت
شعري در سوك مرحوم دكتر ميرمحمدي؛ دوست ديرين و همراه هميشگي سال‌هاي سال
نقش احزاب سياسي در توسعه سياسي و اجتماعي راه ابريشم
سخنراني آقاي دكتر سيد محمد ميرمحمدي دبير كل حزب تمدن اسلامي و استاد دانشگاه علامه طباطبايي در نشست كميته دائمي (ICAPP) در تهران مورخ 14/11/1396
تكاليف و وظايف پنج دستگاه اجرايي ديگر براي تحقق اقتصاد مقاومتي مشخص شد
معاون اول رئيس‌جمهور طي ابلاغيه‌هايي جداگانه به پنج دستگاه اجرايي، تصويب نامه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي ناظر به پروژه‌هاي اولويت‌دار برنامه‌هاي ملي اقتصاد مقاومتي كه در آن وظايف و تكاليف هر يك از دستگاه‌ها براي اجراي اين پروژه‌ها مشخص شده است را ابلاغ كرد.

 
سايت دفتر مقام معظم رهبري: رويه ثابت، هماهنگي با رهبري در انتخاب وزيران دفاع، امور خارجه و اطلاعات بوده است


سايت اينترنتي  khamenei.ir در يادداشتي با عنوان "دغدغه اصلي رهبر انقلاب اسلامي در خصوص كابينه" به موضوع ورود آيت الله خامنه اي مقام معظم رهبري به انتخاب وزيران پرداخت و نوشت:

رويه ثابت در همه دولت‌ها، هماهنگي با رهبري در انتخاب وزيران دفاع، امور خارجه و اطلاعات بوده است، و اين هم،حسب تكاليفي است كه در قانون اساسي براي رهبري در امور سياست خارجي و دفاعي- امنيتي تعيين شده است.


به گزارش عصر ايران، متن منتشر شده به اين شرح است:
«دولت دوازدهم به روزهاي تشكيل نزديك مي‌شود؛ تا ۱۰ روز ديگر و پس از مراسم تنفيذ و تحليف، اعضاي كابينه پيشنهادي آقاي رئيس‌جمهور معرفي مي‌شوند. با اين حال، از حدود دو هفته قبل، يك جريان خبري كه از پشتيباني پر حجم رسانه‌هاي خارج از كشور نيز برخوردار است، درصدد القاي اين ادعاست كه تك‌تك اعضاي كابينه با نظر رهبر معظم انقلاب اسلامي(مدظله‌العالي) انتخاب مي‌شوند.
در خصوص منشأ و انگيزه‌هاي انتشار چنين شايعه‌اي، مي‌توان حدس‌هايي زد اما مهمتر از آن، تبيين رويكرد رهبر معظم انقلاب اسلامي در خصوص دولت‌ها و مباشران ارشدِ رتق و فتق امور مردم در قوه‌مجريه است. 
رويكرد كلي رهبر انقلاب در قبال دولت‌ها، رويكرد حمايتي است و ايشان بارها بر استمرار اين رويكرد تأكيد كرده‌اند از جمله در ديدار رمضاني با مسئولان نظام و در شرايط پسا انتخابات، مجدداً و مؤكداً گفتند: «دأب بنده هم اين است كه هميشه از همه‌ي دولت‌ها كه بر سركار هستند حمايت ميكنم؛ امروز هم همين‌جور است، بعد از اين هم ان‌شاءالله تا زنده هستيم همين‌جور خواهد بود. ۲۲ /۳ /۹۶» 
غرض از رويكرد حمايتي چيست؟ غرض آن است كه دولتي كه عهده‌دار كار سنگينِ مديريت اجرايي است، بتواند به وظايف خود عمل، و از مشكلات كشور و مردم گره‌گشايي كند. يك لازمه اساسي در تحقق اين هدف، انتخاب مسئولاني است كه از بُن دندان به اصول انقلاب و وظايف خود معتقد باشند و شأن خود را نوكري و خدمتگزاري به مردم بدانند. 
بيشترين تأكيدات رهبر انقلاب در سال‌هاي اخير بر حل مشكلات معيشتي مردم و قوي كردن اقتصاد كشور بوده است؛ مغرضاني كه جز بدخواهي براي ايران و مردم در سر ندارند، تلاش كردند اين تأكيدات را به مخالفت رهبري با دولت ترجمه كنند، در حالي‌كه اين رويكرد رهبر انقلاب، بالاترين سطح از كمك و حمايت از دولت بود؛ نتيجه تلاش براي دور نگه‌داشتن دولت از حاشيه‌ها و هدايت آن به ميدان خدمت و اقدام و عمل، در صورتي كه با همراهي دولت همراه شود، موفقيت دولت و اقبال عمومي به خدمات دولت خواهد بود و اين چيزي نيست، جز سرافرازي و موفقيت براي دولت و نظام. 
بنابراين، حساسيت اصلي رهبر انقلاب اسلامي در انتخاب مسئولان در همه دولت‌ها معطوف به اين منطق بوده است كه فلسفه وجودي مسئولان در نظام اسلامي، خدمتگزاري به مردم است و بايد مسئولاني انتخاب شوند كه به مسئوليت به‌عنوان فرصتي براي خدمت و جلب رضاي خداوند و بندگان او بنگرند نه آنكه مسئوليت را همچون غنيمت و طعمه‌اي بدانند و آن را وسيله‌ي براي بيشتر چنگ زدن به دنيا و جلب سخط خدا و خلق او كنند. 
با فهم اين منطق، رويكرد رهبر انقلاب در قبال انتخاب وزيران نيز مشخص مي‌شود؛ رويه ثابت در همه دولت‌ها، هماهنگي با رهبري در انتخاب وزيران دفاع، امور خارجه و اطلاعات بوده است، و اين هم،حسب تكاليفي است كه در قانون اساسي براي رهبري در امور سياست خارجي و دفاعي- امنيتي تعيين شده است. 
در خصوص برخي وزارتخانه‌ها مثل علوم، آموزش‌وپرورش و ارشاد اسلامي، رهبر انقلاب اسلامي حساسيت‌هايي دارند، چراكه انحراف در آنها، موجب ايجاد انحراف در حركت كلان كشور به سمت آرمانها مي‌شود و نگهباني و مراقبت در خصوص حركت عمومي به سمت آرمانها وظيفه قطعي رهبري است اما در انتخاب مسئولان اين وزارتخانه‌ها، ورود نمي‌كنند؛ و در خصوص اكثريت كابينه نيز در همه ادوار تا آنجاكه از سوابق امر بر مي‌آيد نظري ابراز نميكنند لكن همواره تأكيد دارند كه وزيران، افرادي كاري و به‌دور از حاشيه باشند، زيرا همان‌طور كه در نظر مردم، كارآمدي و موفقيت دولت، موفقيت نظام است، ضعف و ناكارآمدي دولت نيز به حساب نظام گذاشته مي‌شود. 
رهبر انقلاب در مراسم ۱۴ خرداد امسال گفتند: «بر طبق قانون‌اساسي، رئيس‌جمهور از امكانات بسيار گسترده‌اي در كشور برخوردار است؛ خيلي از كارها را ميتوانند انجام بدهند؛ از اين امكاناتي كه در اختيار دارند استفاده كنند، ظرفيّت‌هاي داخلي را بالفعل كنند، هيچ درنگي در عمل به وعده‌هايي كه به مردم داده شده‌است صورت نگيرد. مسئولين را، مسئولان بخش‌هاي مختلف را -حالادر دولت دوازدهم- جوري انتخاب بكنند كه كاركن و فعّال و پاي‌كار وتوانا باشند؛ يعني توانايي آنها بتواند كارها را ان‌شاءالله پيش ببرد. اگر خداي نكرده در بخشهاي مختلف -چه اقتصادي و چه غيراقتصادي- يك بخشي از خود ناكارآمدي نشان بدهد، اين به حساب ناكارآمدي نظام گذاشته خواهد شد و اين بي‌انصافي است؛نظام كارآمد است؛ بخش‌هاي مختلف بايد بتوانند خودشان را پابه‌پاي نظام پيش ببرند.»
بنابراين، شايعات و القائات اخير پايه در واقعيت ندارد و دغدغه رهبر انقلاب اسلامي در قبال كابينه، به‌طور ذاتي معطوف به كارآمدي و انتخاب افرادي است كه فكر و ذكر آنان، كار شبانه‌روزي و حل مشكلات مردم باشد.»
منبع: khamenei.ir

 
Copyright © 2013 - TAMADDON