جستجو
پنج شنبه - ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵ حزب تمدن > اخبار > پارلمان عراق اخراج نيروهاي آمريكايي را تصويب كرد
 
امكانات سايت

پيوندها

اخبار حزب
عزيز بود ولي همچنان غريبان رفت
شعري در سوك مرحوم دكتر ميرمحمدي؛ دوست ديرين و همراه هميشگي سال‌هاي سال
نقش احزاب سياسي در توسعه سياسي و اجتماعي راه ابريشم
سخنراني آقاي دكتر سيد محمد ميرمحمدي دبير كل حزب تمدن اسلامي و استاد دانشگاه علامه طباطبايي در نشست كميته دائمي (ICAPP) در تهران مورخ 14/11/1396
تكاليف و وظايف پنج دستگاه اجرايي ديگر براي تحقق اقتصاد مقاومتي مشخص شد
معاون اول رئيس‌جمهور طي ابلاغيه‌هايي جداگانه به پنج دستگاه اجرايي، تصويب نامه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي ناظر به پروژه‌هاي اولويت‌دار برنامه‌هاي ملي اقتصاد مقاومتي كه در آن وظايف و تكاليف هر يك از دستگاه‌ها براي اجراي اين پروژه‌ها مشخص شده است را ابلاغ كرد.

 
پارلمان عراق اخراج نيروهاي آمريكايي را تصويب كرد


پارلمان عراق به ملزم ساختن دولت جهت پايان دادن به هرگونه حضور نيروهاي خارجي در عراق راي داد.

به گزارش عصر ايران پارلمان عراق در جلسه راي‌گيري عصر روز يكشنبه 15 دي، طرح اخراج نيروهاي آمريكايي از عراق را تصويب كرد.

نخست‌وزير عراق هم در جلسه راي‌گيري پارلمان اين كشور براي تصويب طرح اخراج نيروهاي خارجي از كشورش، خواستار خروج فوري نيروهاي آمريكايي از عراق شد و گفت : «منفعت عراق و آمريكا ايجاب مي‌كند كه نيروهاي خارجي عراق را ترك كنند».

عادل عبدالمهدي تاكيد كرد كه حضور نيروهاي آمريكايي در عراق بر مبناي مبارزه با داعش و آموزش نيروهاي عراقي است.وي گفت كه نوع نگاه آمريكا به عراق در رابطه با سياست‌هايش در قبال ايران، محكوم است. با بسياري از سياست‌هاي آمريكا در قبال عراق موافق نيستيم.

نخست‌وزير عراق افزود: آمريكا بابت هدف قرار دادن مراكز الحشد الشعبي در القائم عذر خواهي نكرد. وي گفت: «ايران با تروريسم مبارزه و از نيروهاي امنيتي عراق حمايت كرد. الحشد الشعبي بخشي از سيستم امنيتي عراق است».

نشست اضطراري مجلس عراق به دنبال ترور سردار قاسم سليماني و ابومهدي مهندس، معاون حشدشعبي عراق برگزار شد.

به گزارش عصر ايرن، طبق اين قانون درخواست كمك عراق براي مقابله با داعش لغو مي‌شود و حضور هر نيروي خارجي و استفاده از حريم دريايي، هوايي و زميني اين كشور غيرقانوني است. علاوه بر اين اجازه استفاده از سلاح فقط در انحصار دولت عراق خواهد بود.
همچنين وزارت امور خارجه عراق روز يكشنبه ۵ ژانويه (۱۵ دي) با احضار سفير ايالات متحده در بغداد به آنچه «موارد نقض حاكميت» خود خوانده، اعتراض كرده بود. بر اساس بيانيه وزارت خارجه عراق، به ماتيو تيولر، سفير آمريكا در بغداد گفته شده كه «اين عمليات‌هاي نظامي مشروع آمريكا در واقع حملاتي قابل محكوم شدن هستند كه مي‌تواند به تشديد تنش‌ها در منطقه انجاميده و باعث نقض حاكميت (عراق) شود.»

مفاد تصميم پارلمان عراق درباره اخراج نيروهاي آمريكايي

پارلمان عراق در جلسه بيست و هشتم خود در مورخه ۵/۱/۲۰۲۰ ميلادي با استناد به ماده ۵۹ و ۱۰۹ قانون اساسي و نيز در راستاي مسئوليت ملي و نظارتي خود به عنوان نمايندگان ملت و دغدغه‌مندي نسبت به سلامت و حاكميت ارضي عراق و با توجه به اختيارات خود تصميمات ذيل را اتخاذ كرد:

پنج بند طرح تصويب شده عبارتند از:

  • الزام دولت عراق به لغو درخواست كمك از ائتلاف بين‌المللي ضد داعش

  • تلاش براي پايان دادن به هر گونه حضور نيروهاي خارجي و آمريكايي در عراق

  • منع استفاده از حريم هوايي، دريايي و زميني عراق از سوي نيروهاي خارجي

  • ارائه شكايت رسمي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد از آمريكا به دليل حملات اين كشور در خاك عراق

  • انحصار كاربرد سلاح در دست دولت

عدم حضور نمايندگاه كرد و سني

بنا به گزارش خبرگزاري ها نمايندگان كرد و سني پارلمان عراق در جلسه امروز تصميم‌گيري براي حضور نيروهاي آمريكايي حاضر نشدند و تلاش كردند با انجام آبستراكسيون رسميت جلسه را سلب كنند. با اين حال جلسه پارلمان با حضور 168 نماينده رسميت يافت و راي به لغو موافقتنامه امنيتي با ائتلاف بين المللي داعش داد.

ساعتي قبل از تشكيل جلسه پارلمان يك نماينده كرد عضو پارلمان عراق به يك رسانه در اقليم كردستان گفته بود كه، نمايندگان كرد در جلسه راي گيري براي حضور نيروهاي آمريكايي در عراق حاضر نخواهند شد. تعداي از نمايندگاه سني نيز در كافه پارلمان تحصن كردند.

همچنين مقتدي صدر بعدازظهر امروز خواستار تعطيلي سفارت آمريكا در بغداد و لغو توافق امنيتي با آمريكا شده بود.

دليل تصميم پارلمان عراق

در پي حمله نيروهاي آمريكايي در نخستين ساعات بامداد شنبه ۴ ژانويه (۱۴ دي) به كاروان حامل سردار قاسم سليماني، كه به شهادت فرمانده نيروي قدس و يكي از فرماندهان ارشد حشدشعبي و همراهانشان در نزديكي فرودگاه بغداد  انجاميد طي دو روز اخير موجي از انتقاد از حضور نيروهاي آمريكايي را در عراق در پي داشت و سرانجام به تصويب خروج نيروهاي آمريكايي از عراق از سوي پارلمان اين كشور منتهي شد.

شمار نيروهاي آمريكايي حاضر در عراق در حدود ۵ هزار و ۲۰۰ نفر تخمين زده مي‌شود.

 
Copyright © 2013 - TAMADDON